• El moppar El moppar
 • Byte av oboj.net mail server. Byte av oboj.net mail server.
 • HBTQ Får en title – Mx: ! HBTQ Får en title – Mx: !
 • Microsoft släpper Surface 3 Microsoft släpper Surface 3
 • Floyd Mayweather jr och Manny Pacquiao Floyd Mayweather jr och Manny Pacquiao
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
 • Genomskinliga väskor Genomskinliga väskor
 • This man This man
 • Young Face Mask Young Face Mask
 • Nyttig Smoothie Nyttig Smoothie
This man

Har du någonsin drömt om den här mannen, som numera kallas This man? Då är du långt ifrån ensam!

Från januari 2006 fram till idag 2013 är det minst 2000 personer runt om i världen som påstår att dom upprepade gånger har sett denna man i sina drömmar.

Det började hos en välkänd psykiater i New York 2006 som la märke till att två av sina patienter ritade samma man när han bad dom rita av mannen som upprepade gånger dök upp i deras drömmar. Båda patienterna var säkra på att dom inte träffat mannen på riktigt.

Psykiatern i New york tog kontakt med andra kollegor med patienter med återkommande drömmar och inom några månader är det fyra personer till som säger att just denna mannen ofta närvarar i deras drömmar.

För att de som sett den här mannen i sina drömmar och vill förstå vem det är har det skapats en hemsida vid namn ”This man” för att folk lättare ska kunna ha kontakt med varandra och tillsammans lista ut varför de alla drömmer om samma man. På hemsidan delar de även med sig av sina drömmar där mannen dyker upp och nyheter kring detta. Läs om folks drömmar om This man HÄR!

Än så länge finns det inget konstaterat samband eller gemensamma drag bland de människor som drömt om mannen men ingen av dom säger sig ha träffat honom i vaket tillstånd.

Här är några av teorierna kring This man:

FÖREBILD TEORI
Enligt Jungs psykoanalytiska teorin, är ”This man” en arketypisk bild som hör till det kollektiva omedvetna som kan ytan i svåra tider (känslomässig utveckling, dramatiska förändringar i våra liv, stressiga förhållanden etc.) i särskilt känsliga ämnen.

RELIGIÖS TEORI
Enligt denna teori är ”This man” bilden av Skaparen, det vill säga en av de former som Gud uppenbarar sig i dag. Detta är anledningen till att hans uppgifter och orden han yttrar under drömmarna ska avgjort följt av drömmare.

DREAM SURFARE TEORI
Det är den mest intressanta teorin och en som har störst betydelse, men den har också den lägsta vetenskapliga trovärdighet. Enligt denna teori är ”This man” är en verklig person, som kan ange människors drömmar med hjälp av specifika psykologiska färdigheter. Vissa tror att i verkligheten ”This man” ser ut som mannen i drömmarna. Andra anser att mannen i drömmarna ser helt annorlunda från hans verkliga livet motsvarighet. Vissa människor verkar tro att bakom den här mannen finns en mental omställningsplan som utvecklats av ett stort bolag.

DREAM IMITATION TEORI
Detta är en vetenskaplig psyko-sociologisk teori som hävdar att detta fenomen har uppstått nonchalant och har successivt utvecklats genom imitation. I grund och botten när människor utsätts för detta fenomen blir så djupt imponerad att de börjar se den här mannen i sina drömmar.

DAGSLJUS ERKÄNNANDE TEORI
Denna teori säger att uppenbarelser av den här mannen är rent tillfälliga. Normalt vi minns inte exakt ansikten vi ser i våra drömmar. Bilden av den här mannen skulle alltså vara ett instrument som, i patientens vakna liv, underlättar erkännande av en odefinierad bild. 1. Bli den första att lämna en kommentar!?You must be logged in to post a comment.